English

Solarni sistemi za grejanje i pripremu sanitarne vode

Sunčeva energija je čista, obnovljiva i ima je u izobilju. Na našim prostorima, gde prosečno imamo 2200 sunčanih sati godišnje, upotrebom solarnih sistema možemo obezbediti gotovo 500-800kWh/m² energije od sunca. Korišćenje solarne energije predstavlja visoko energetski efikasno rešenje za grejanje tople sanitarne vode i dogrevanje prostora, čime se zadovoljava većina energetskih potreba u objektu.

Solarni sistemi Sonnenkraft, koje Hidrotek KGH preporučuje, su već 25 godina među najboljima u Evropi, nudeći optimalna rešenja koja su prilagodljiva potrebama korisnika.

Ugradnjom Sonnenkraft solarnih sistema obezbedićete:

  • 70 - 80% potreba za sanitarnom toplom vodom
  • 30 - 50% potreba za grejanjem prostora

Garancija na Sonnenkraft sisteme je 10 godina, očekivani vek trajanja 40-50 godina, a efikasnost je 100% u prvih 25-30 godina, dok se posle kreće oko 90%.

Sistemi solarnog grejanja Comfort i Comfort Plus su izuzetno ekonomična i efikasna rešenja za pripremanje tople vode i grejanje prostora. Namenjeni su porodičnim kućama sa jednom ili dve porodice, a mogu se dodatno koristiti za grejanje unutrašnjih i spoljašnjih bazena.

Karakteristike

  • Maksimalna energetska efikasnost, zahvaljujući idealnom temperaturnom raslojavanju (skladišni tank sa 3 zone). Rezervoar se brže puni u gornjem delu, obezbeđujući veće razlike u temperaturi i bolje grejanje u hladnim mesecima.
  • Sveža i čista voda obezbeđuje se zahvaljujući pametnom modulu koji proizvodi toplu vodu prema zahtevu. Na taj način, nema potrebe za akumuliranjem, što smanjuje rizik za razvoj patogena.
  • Visoko efikasna pumpna stanica koja prilagođava protok vode radi ekonomičnijeg rada. Poseduje ploču za jednostavno upravljanje sistemom.

Pošaljite upit za ponudu: kontakt@hidrotek.rs